چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ |۲۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 27, 2024
زارعی

حوزه/ مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: در نمایش «تمام مادران ما» به نقش مادران در تاریخ پرداخته می‌شود. سرآغاز قصه حضرت زهرا (س) است اما در طول تاریخ دیگر مادران نیز مورد نظر هستند. آخرین مادری که در این نمایشنامه مورد نظر هستند همسر شهید جهاندیده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری نمایش «تمام مادران ما» امروز سوم آذر با حضور کوروش زارعی، مصطفی موتورچی، سارا طالبی و رضوان محمدی امروز سوم آذر در حوزه هنری برگزار شد.

در آغاز جلسه کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بیان کرد: در نمایش «تمام مادران ما» به نقش مادران در تاریخ پرداخته می‌شود. سرآغاز قصه حضرت زهرا (س) است اما در طول تاریخ دیگر مادران نیز مورد نظر هستند. آخرین مادری که در این نمایشنامه مورد نظر هستند همسر شهید جهاندیده است. در تئاتر «تمام مادران ما» نگاه‌های جدید دینی را شاهد هستیم زیرا تلاش کردیم با دوری از کلیشه، مخاطبان فراوانی را جذب اثرمان کنیم.

وی افزود: تئاتر مذهبی مخاطب خاص خود را دارد مخاطبانی که تعدادشان هم کم نیست این امر تنها مختص به نمایش دینی نیست بلکه تئاتر حرفه‌ای و نمایشنامه‌هایی چون «هملت» نیز مخاطب خود را دارا هستند.

سارا طالبی، مدیر مرکز راهبردی و هماهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی نیز دراین جلسه بیان کرد: مقاومت موضوعی است که در جهان امروز جایگاهی ویژه پیداکرده و همه نسبت به آن دغدغه دارند. نمود این امر را در غزه و لبنان شاهد هستیم. در این میان سازمان‌ها و نهادهای دولتی نظیر سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری باید تلاش کنند با حمایت از تولیداتی که در پی ترویج فرهنگ مقاومت هستند این معنا را راه اشاعه دهند.

وی تاکید کرد: در نمایش «تمام مادران ما» زنان الگو از گذشته تا امروز، مورد نظر هستند البته زنان امروزی رفتارشان را به نوعی از حضرت زهرا (س) وام گرفته‌اند. برای نمونه شهیده «هبه» (شهید زن فلسطینی)، خانم دباغ و همسر شهید جهاندیده از این دست بانوان هستند که رفتارشان، الهام گرفته از حضرت زهرا (س) است.

مدیر مرکز راهبردی و هماهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی متذکر شد: مسئله دیگر این فیلم مادری کردن است. مادر بودن مهم‌ترین و عزیزترین عشق روی زمین است و همه ما به نوعی به آن پیوند خورده‌ایم. در این نمایش مادرانی را خواهیم دید که در کنار نقش مادری خود، گاهی پرستاری می‌کنند و گاهی دیگر اسلحه به دست گرفته و می‌جنگند. تاریخ ایران اسلامی به‌وفور چنین مادرانی دارد. همچنین در این کار می‌خواهیم بگوییم اگر حضرت زهرا (س) امروز حضور داشتند نسبت به مسائل امروزی چگونه عمل می‌کردند. امیدوارم در کارمان مقاومت را به گونه‌ای بیان کنیم که همه مادران بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

در بخش دیگری از مراسم سید مصطفی موتورچی، نویسنده نمایشنامه «تمام مادران ما» بیان کرد: در این نمایش تنها یک وجه از مادران را نمی‌بینیم حتی وقتی به حضرت زهرا (س) نظر می‌شود تلاش شده، جنبه‌های مختلف زندگی ایشان مورد توجه قرار گیرد. مادر در این نمایش گاهی مواقع می‌تواند مادری خانه‌دار باشد و زمانی دیگر اسلحه در دست گرفته و بجنگد. وقتی در نمایش به خطبه حضرت زهرا (س) پیرامون فدک اشاره می‌شود در ادامه همان خطبه ما «ام وهب» را در عاشورا شاهدیم و سپس همان کلام خطبه فدک را از زبان همسر شهید جهاندیده می‌شنویم. این نگرش نشان می‌دهد مادران شهدای ایران اسلامی، روشی زهرایی را برای تربیت فرزندانشان در پیش‌ گرفته‌اند.

وی در انتهای این گزارش تاکید کرد: این نمایش، مادرانی چون خانم دباغ را هم موردتوجه قرار داده است. این مادر در زمان ستمشاهی شکنجه دژخیمان رژیم شاه را تحمل کرد و او همچنین به عنوان اولین فرمانده زن سپاه در غرب کشور اتفاقات خوبی را رقم زد. همچنین در این نمایش به حمله دژخیمان به خانه حضرت زهرا (س) اشاره می‌شود و در ادامه این تجاوز به حمله ددمنشانه رژیم اشغالگر قدس پیوند می‌خورد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha